titel

De Band

 

We zijn een beetje de tel kwijt, maar zeker is dat The Doggy Few minimaal 12 jaar geleden ontstond in de stad Groningen. Daar staat namelijk de Traditional Irish Music Bar O'Ceallaigh, die het eigendom is van onze bodhranspeler Peter. Nog steeds worden hier geweldige Ierse muzieksessies georganiseerd! In deze trad-sessies, voor musici en liefhebbende toehoorders, zijn alle bandleden van The Doggy Few als muzikant 'groot geworden'. Hoewel de bandleden sindsdien wat woonplaats betreft een beetje zijn uitgewaaierd over Nederland, reist de band sinds het oprichtingsjaar door de Benelux om Ierse deunen, drinking songs en ballades te spelen. Feesttent, TV, museum, bedrijfsfeest, bruiloft, verjaardag, radio of een authentiek Ierse sessie bij u thuis in de tuin of keuken, op de achter- of voorgrond, versterkt of akoestisch, in kleine of uitgebreide bezetting, met of zonder dans, The Doggy Few zijn er klaar voor...! :-)

 

“The Angelus bells, oér the Liffey swells, rang out in the Foggy dew”, de laatste regel van het eerste couplet van een van de bekendste Ierse ballads over de paasopstand van 1916. Toen de band een naam nodig had, herinnerde iemand zich dat er een keer was geroepen: "hé, Doggy Few, zing de Foggy Dew nog een keer?!?" Een bandnaam was geboren... En daarmee ook vrij snel de bijnaam van de bandleden: "Dogs" en "Dogettes".

 

De samenstelling van The Doggy Few varieert per optreden en in overleg met de gastheer. De kleinste samenstelling is een duo, de grootste een sextet.