titel

 

Keltische dans(workshop) bij de Doggy Few

 

 

Bent u op zoek naar een complete festival act met muziek en showdans of wilt u juist een meer interactieve muziekdag met een dansworkshop?

Lees hieronder dan snel verder en ontdek de mogelijkheden! 

 

 Tap, Rose Irish Dance School 2017                        Softshoe, Keltisch Dansje 2016                                       Dansworkshop, Rose Irish Dance School 2017

 

Dansdemonstratie (showdans)

Bij de band zijn verschillende soorten dansdemonstraties te boeken. Een Irish Dancing Demo bestaat uit een losstaande voorstelling van 10 tot 40 minuten Ierse dans op CD muziek. U kunt een dansdemo bijvoorbeeld tussen twee muzikale acts programmeren. Een veel populairdere optie is echter de geïntegreerde voorstelling met de Doggy Few: de danseressen en dansers verschijnen dan tijdens een aantal nummers van de band ten tonele en dansen live mee. Hierbij worden niet alleen solo-dansen, maar ook groepsdansen (ceili's) getoond in soft- en hardshoes (tap). 

 

 

                                

Workshop Ierse/Schotse dans (Ceili(dh)

Wat is een ceili(dh)? In Ierland (ceili) en Schotland (ceilidh) wordt op feesten veel samen gedanst. Een populaire vorm van volksdansen is hier de ceili(dh): de groepsdans in rijen, paren of een kring, waarbij gezamenlijk een aantal figuren wordt gedanst op live muziek. Het leuke van ceili(dh)'s is dat ze eenvoudig te leren zijn voor jong en oud: de basis wordt gevormd door 'looppassen' (voor gevorderden zijn er de echte Ierse danspassen, zoals 123's). Veel groepsdansen zijn zo opgebouwd, dat 'onderweg' van danspartners gewisseld wordt. Zo danst iedereen uiteindelijk met iedereen. 

 

Dansworkshop. De Doggy Few biedt u graag een of meerdere ceili(dh)-dansworkshops aan. Daar kan vrijwel iedereen aan meedoen: alle gasten die op een matig tempo de passen kunnen meelopen. Hoe werkt het? Op een afgesproken moment in het muziekoptreden nodigen we uw gasten uit om naar voren te komen voor deze facultatieve workshop. We beginnen met het stap voor stap uitleggen van een aantal basisstappen en bewegingen. We combineren de passen tot steeds grotere stukjes danschoreografie, waarbij we tussentijds steeds stukjes op live muziek oefenen. Wanneer we alle passen hebben gehad, dansen we de hele groepsdans samen een aantal keer achtereen op live muziek. 

Tijdens het oefenen en dansen wordt u geholpen door de 'caller': de dansinstructrice die tijdens het dansen steeds aankondigt wat de volgende pas is. U hoeft dus geen moeite te doen om de volgorde van danspassen te onthouden, maar u kunt vooral plezier hebben in het dansen.

Het aanleren van één groepdans duurt ongeveer 20 minuten. Daarna of later op de dag kunnen we er natuurlijk nog één doen, als u zin heeft!

Ceili's maken van uw dag echt een feest!  

 

Ceili instructie (dansworkshop) met Rose Irish Dance School @ Feestweek Niekerk 2017

 

Ceili instructie (dansworkshop) met Annelies @ Warnsveld Kooravond 2018

 

Voor dansdemonstraties en dansworkshops werkt de De Doggy Few samen met Ierse dansschool Keltisch dansjeCeltic Feet en Rose Irish Dance School.