titel

 

Ierse dans bij de Doggy Few

 

 

De Doggy Few werkt sinds 2015 samen met Ierse dansschool Keltisch dansjeCeltic Feet en Rose Irish Dance School. Op aanvraag neemt de band voor u een een dansinstructrice, een aantal dansers en/of dansgroep van één van deze dansscholen mee. Voor een festival act of gewoon een leuke voorstelling is een combinatie van de Doggy Few met Ierse dans precies wat u zoekt!

 

  

Dansdemonstratie 

Bij de band zijn verschillende dansdemonstraties te boeken. Een Irish Dancing Demo bestaat bijvoorbeeld uit een losstaande voorstelling van 10 tot 30 minuten Ierse dans op CD muziek. Een veel populairdere optie is echter de geïntegreerde voorstelling met de Doggy Few: de danseressen verschijnen dan tijdens een aantal nummers van de band ten tonele en dansen live mee. Hierbij worden niet alleen solo-dansen, maar ook groepsdansen (ceili's) getoond in vooral soft- en in mindere mate hardshoes

 

  

       

                              Keltisch Dansje @ Elfia Arcen 2016                                        Rose Irish Dance Company @ Brunssum 2016                                 

 

Workshop Ierse dans (Ceili(dh): voor iedereen!

In Ierland en Schotland wordt op feesten veel samen gedanst. Een populaire vorm van volksdansen is hier de ceili(dh): de groepsdans in rijen, paren of een kring, waarbij gezamenlijk een aantal figuren wordt gedanst op live muziek. Het leuke van ceili(dh)'s is dat ze eenvoudig te leren zijn voor jong en oud: de basis wordt gevormd door 'looppassen' (voor gevorderden zijn er de echte Ierse danspassen, zoals 123's). Veel groepsdansen zijn zo opgebouwd, dat 'onderweg' van danspartners gewisseld wordt. Zo danst iedereen uiteindelijk met iedereen.

 

Bij de Doggy Few kan ook deze Irish Dancing Workshop worden geboekt. Eventueel na een demonstratie van de dansgroep worden de gasten uitgenodigd voor een facultatieve workshop, waarin op een rustig tempo en stap voor stap een aantal basisstappen en bewegingen van een bekende Ierse groepsdans wordt uitgelegd, voorgedaan en geoefend. Natuurlijk wordt de groepsdans daarna een aantal keer in zijn geheel gedanst op de live muziek van de band. Erg leuk, gezellig en op een vrolijke manier actief!

 

Ceili's maken van uw dag echt een feest!  

 

Ceili instructie (dansworkshop) met Rose Irish Dance School @ Feestweek Niekerk 2017