titel

Nieuws

 

Welkom op de nieuwspagina! Vergeet ook onze facebookpagina niet! 

 

12-2018: op naar 24 uur muziek voor Giro 555!

Op 28 en 29 december vind het muziekfestival Folk voor 555 plaats, een evenement met 24 uur non-stop folkmuziek, om geld in te zamelen voor Giro 555. Het evenement wordt gehouden in het St. Aloysius College in Hilversum. Met een 24 uur durende sessiemarathon, een klein en een groot podium en een danszaal is Folk voor 555 een klein indoor festival, waarvan de gehele winst wordt gedoneerd aan Giro 555. 

 

De aftrap is op vrijdag 28 december om 18.00 uur met de sessie, die de hele nacht en volgende dag doorgaat, tot aan de finish om 18.00 uur de volgende dag. Folkmuzikanten uit het hele land laten zich sponsoren om zo lang mogelijk mee te spelen, en zo hun steentje bij te dragen. In de luisterzaal kunt u naar huiskamerconcerten van verschillende muzikanten en in de grotere podiumzaal kunt u dansen op de muziek van verschillende bekende en minder bekende Nederlandse folkbands. Hier worden ook workshops in ceili(dh) (Ierse en Schotse dans) en balfolk aangeboden.

De Doggy Few gaat haar uiterste best doen zo lang mogelijk mee te spelen en zal ook zeker even een podium beklimmen. U bent van harte uitgenodigd om mee te komen genieten van het zeer diverse programma en te doneren aan het goede doel!

 

 

 

06-2018: ons wondermiddeltje ;)

Vers uit het vat: ons eigen wondermiddeltje "hair of the dog's tale", speciaal voor de late avonden! Voorschrift: opdrinken in te vroege ochtenden. Niet uitlenen. Niet weggeven. Past precies in de binnenzak. Altijd 1 exemplaar bijdragen. :)

Op verzoek verkrijgbaar in de mobiele shop van onze eigen dames. Het ideale cadeautje voor uw gasten!  

 

 

 

02-2018: Nieuw jaar, nieuwe gezichten!

U heeft ze misschien al eens gezien in de buurt van de Doggy Few: nieuwe gezichten! En dan niet alleen buiten, maar ook in de band. Sinds een aantal maanden heeft de Doggy Few namelijk een geluidsman, Jesper. Hij gaat met ons mee, wanneer dat in overleg met de klant en met oog op de locatie handig is. Daarnaast heeft de band een aantal nieuwe gastmusici, die u ook in 2018 vaker zult gaan zien. Als eerste de uit Ierland afkomstige accordeonist Owen, die zal invallen wanneer Erik niet beschikbaar is. Hij was al even mee op wat optredens in 2017, en dat beviel ons goed! Daarnaast zal ook Keltisch Dansje danseres Kasha ons gaan versterken met bodhran en zang, nadat ze in 2017 met succes een keer aanschoof bij de band. Wij zijn erg blij met deze nieuwe aanwinsten!  

 

       

 

09-2017: Doggy Few op TV

Vanavond krijgt u eindelijk alle antwoorden.

Bij ons staan de bank en popcorn al klaar! Kunt u de artiest raden? We hebben het natuurlijk wel een klein beetje ver-Ierst. :-) 

 

 

09-2017: Doggy Few go green!

De Dogs houden van rood. Veel rood en fel rood. Met zwart dan. Behalve in maart, want dan is het thema natuurlijk groen: St Patricksday groen! De echte Ierse hardgroene heldere kleur van de rollende groene grasvelden en natuurlijk het klavertje. Eigenlijk is het ook wel logisch dat we als band soms de vraag krijgen of we "in het groen" komen. Helaas moeten we daar dan "nee" op antwoorden, want de band heeft helaas geen groene outfit. Behalve Lucas, die heeft naast een rood ook een volledig groen pak (echt).

 

Tot voorkort hadden we dus alleen een rode garderobe. Maar daar komt eindelijk verandering in. De Doguettes hebben maar eens de stoute schoenen aangetrokken en zijn op jacht gegaan naar groene jurkjes. En geslaagd. Zeer binnenkort kan de band dus een groene garderobe aan de mogelijkheden toevoegen: Ierland groen! We zullen die kleur het eerstvolgende bandoptreden eens even goed gaan uittesten. :-)

 

 

08-2017: Doggy Few in de TV-studio!

Weet u het antwoord al? Waarom The Dogs afreisden naar de studio en wat ze daar deden?  

   

Inmiddels heeft RTL4 het nieuwe TV-programma aangekondigd, en mogen ook wij het vertellen: we komen op TV! En wel bij Umberto Tan's Big Music Quiz, die vanaf 8 september op RTL4 uitgezonden wordt. Helaas weten we niet in welke aflevering we zitten, dus dat wordt.... gewoon kijken! En wat we in de uitzending doen? Ook daar voor geldt:  gewoon kijken. :)

We willen hier alvast EndemolShine Nederland van harte bedanken voor de mogelijkheid en een geweldige goed verzorgde en georganiseerde dag!! Bedankt, Amy!

Top

 

 

07-2017: Doggy Few terug naar Rockcafé Spider in Balk

Weet u het nog? De laatste keer dat we gespeeld hebben in Café Spider? Het was episch. We zijn dan ook erg blij dat we binnenkort nog een keer langs mogen komen, en wel op vrijdag 1 september. Peter, Ietsje, Erik en Lucas zorgen voor een gezellige Ierse avond! Tot dan?

Top

 

 

07-2017: Binnenkort: THE DOGGY FEW IRISH BEER NIGHT!!

Deze herfst gaan we verder met doen waar we goed in zijn: lol en muziek maken!

Binnenkort meer nieuws over onze bierproefavonden...Ierse speciaalbieren, dans, en natuurlijk véél muziek...

http://www.irishbeernight.nl 

 

Top

 

 

03-2017, Lucas is writing songs!

He still hasn’t told us what he had for Christmas. But whatever it was, it gave him superpowers. Because Lucas has suddenly started writing his own folky songs. And there ain’t no stopping him! There’s already 12 songs and counting. He is keeping the band very busy building new repertoire and supplying backing vocals or tunes to new lyrics. So far so good: the few songs that we have already played to the public have been approved. Especially Lucas his “50 shades of whiskey”, one that gets stuck in your head - mind you! 

 

We thought it would be nice to show you what the new repertoire is all about. So we decided to put Lucas his lyrics into a Wordcloud. This is a visual representation of the 40 words used most. This Wordcloud includes his recently adapted lyrics of “7 drunken nights” (yes, it’s going to be on the setlist after many request!). And the bigger the word, the more Lucas wrote it down.

 

So what does it tell us. Firstly, there seem to be some hidden messages in there. But we’ll leave you to ponder over them. Because secondly, we ask you this: does this Wordcloud not represent his taste for songs perfectly? He always tells us there are only two themes he likes singing about best. Yes, you guessed right: women and most of all, a certain yellow liquid. Well, he hasn’t lost his taste for those yet! 

Top 

 

 

25-02-2017, Site's multilingual!

Hi guys, we're back from a little winterbreak in December/January and preparing for the gigs of 2017. One of the things we really needed to work on was the site. So here it is: multilingual! For the moment we are working on the English, German an Frisian section, but we hope to fill in the existing gaps soon! This mean we will switch to English in the news section of the website, so everyone can read. :)

Top

 

 

11-2016, Geweest, gedaan en komt eraan

De start van de herfst markeert voor ons een zomer vol geweldige optredens. Vers in ons geheugen staan nog Rapalje Zomerfolk, de Brunssum Trad Show, het Goudse plantsoenconcert en Elfia Arcen; de laatste als geweldige afsluiter van het zomerse festivalseizoen. Daarnaast waren er nog zoveel andere leuke uitstapjes; verjaardagsfeestjes, bruiloften, diners en Open Monumentendag. We hebben ons uitstekend vermaakt, zijn geweldig verzorgd en mogen daarmee samen met alle dansers terugkijken op een topzomer.

 

Met de blik op de winter gericht is het tijd voor onze tussentijdse verzameling nieuwsberichten. Allereerst is in de bezetting van de band een belangrijke wisseling geweest. Uileann piper Michael Boere moest door een toenemend aantal leuke projecten helaas bij onze band stoppen (Michael, bedankt!!). Gelukkig stond voormalig bandlid Nynke Smid klaar om zijn plaats in te nemen. Het klopt dat we eerder dit jaar in Ietsje Meems al een geweldige fiddler en zangeres gevonden hebben. Voor het eerst sinds lange tijd heeft de band daarmee weer een sterk fiddle-duo. Het lijkt echter wel de eerste keer dat de band uit overwegend vrouwelijk schoon bestaat! Daar hoort ook nog eens een passende roodzwarte outfit voor ten minste de dames bij, die steeds meer vorm begint te krijgen.

 

Wat hebben we verder uitgespookt. Lucas heeft onze geluidsapparatuur een tijdje terug al voorzien van een set draadloze microfoons, een set die sinds kort helemaal af is. In Gouda mochten we het al even testen en dat beviel goed. We kijken er naar uit om bij toekomstige optredens nog verder over en rondom het podium te bewegen. Daarbij hebben we op geluidstechnisch vlak soms wat meer hulp nodig, zodat we ook bezig zijn met een ondersteuning op dit punt. Verder hebben we een nieuwe bus (ruimte!), zijn er nieuwe Doggy Few goodies in de maak en hebben alle dansers een eigen dansschool tenue gekregen, die onder andere in Gouda en op Elfia al even te bewonderen waren.

 

Na zo’n geweldige zomer kijken we uit naar de winteroptredens, waarbij we hopen ook dit jaar weer op geweldige binnenlocaties terecht te komen. We duiken terug de repetitieruimte in voor nieuw repertoir en gaan video opnames maken van ons optreden op 8 november (samen met dansers). Voorlopig zijn er leuke plannen genoeg! :)

Top

 

 

9-2016, Doggy Few en Keltisch Dansje show klaar voor Elfia

Nog één dag en dan staan we op het podium op het grote Elfia Festival in Arcen. En we hebben er erg veel zin in, want het wordt een optreden als nooit tevoren. Niet 1 of 2 maar maarliefst 13 dansers van Keltisch Dansje vergezellen ons op het podium! Ze dansen jigs, reels en ceilis en gaan u tussen 18 en 19 uur ook uitdagen om een ceili (groepsdans) mee te komen dansen. Dus kom om 17.30 gezellig wat eten en drinken bij de Medieval Stage en tegelijkertijd genieten van de Doggy Few Trad Show! 

Top

 

 

08-2016, Doggy Few op Elfia!

Elfen, Vikingen en LARP-ers gaan dit jaar vergezeld van vrolijke jigs, stevige reels en drinking songs. De Doggy Few staat op Elfia! Dit grote festival vindt op zaterdag 24 en zondag 25 september plaats in de kasteeltuinen van Arcen. Het programma zit bomvol muziek, kostuums, dans en andere acts. Een goeie aanrader voor een dagje (of weekendje) uit! U vindt de Doggy Few op zaterdagmiddag op de Medieval Stage. Meer info.

 

*update 20-8: ook Keltisch Dansje en dansworkshop*

De band neemt Keltisch Dansje mee! De dansers dansen mee met de muziek van de Doggy Few en zullen tevens assisteren bij de korte Keltische dansinstructie die de Doggy Few tijdens het optreden aan het publiek zal geven. Met een aantal korte ceili(dh)s hopen we de voeten van de vloer te krijgen. Wij hebben er zin in!

Top

 

 

08-2016, Genoten van het plantsoenconcert in Gouda (met Keltisch Dansje)

Afgelopen weekend was het even genieten in Gouda. De Doggy Few trad op in het kader van de zomerse plantsoenconcerten, die dit jaar voor de 23e keer (begrepen wij) in Gouda georganiseerd worden. Om een concertenreeks zo lang in stand te kunnen houden, moet er wel sprake zijn van een groot vast en enthousiast publiek. Dat hebben we dan ook ondervonden: het was gezellig druk! Wat fijn om voor zo'n enhousiast publiek te spelen, op zo'n mooie locatie en ook nog samen te werken met Keltisch Dansje. Dankzij ons nieuwe draadloze geluidssysteem konden we ons eindelijk eens mengen met het dansende publiek (mogelijkheden die we de komende tijd eens goed gaan uitbuiten)! Bedankt, Gouda!  

   

Top

 

 

08-2016, Speciaalbier festival in Grave, met Ierse dans workshop

Een heerlijk bericht voor alle bierliefhebbers! 

Begin september reist de band af naar Noord-Brabant. Op 4 september vindt hier in Grave aan de Maas het tweede Speciaalbier festival plaats. Met standjes van bijna 30 verschillende brouwers en bierverkopers wordt dit ongetwijfeld een heerlijke nazomerdag aan het water!

De band staat garant voor gezellige Ierse muziek en iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een korte Ierse dans workshop.

Hier vind u meer informatie.  

Top 

 

 

 

06-2016, Rapalje Zomerfolk Festival was grand!

In English for our friends from abroad...

Just last week we played the grand stage at Rapalje's Festival 'Zomerfolk' and we just have to write about this one. The festival gets bigger every year - and - now moving on to the fifth edition in 2017 - truly is the place to be (put that one in your agendas)! We were honoured to play for an amazing crowd and in the middle of a great line up. We had a blast and we hope you did too! A grand thank you from the band to all of the people organising the festival, the great musicians back stage (that session was awsome guys!), the cook in the kitchen :) and of course to our hosts Rapalje! Thanks also to everyone for the great pictures and movies - keep sending them in. We hope to be back at the Festival stage soon!  

Top

 

 

05-2016, Irish night II in openluchttheater Lochem (1 juli)

Op 1 juli staat onze band weer in het prachtige openluchttheater in Lochem. Vorig jaar mochten we hier al een groot publiek vermaken. Het theater ligt midden in het bos en bestaat uit tegen een heuvel gebouwde terassen. Het heeft daardoor een prachtige intieme sfeer. Vorig jaar deelden Daithi Rua en Keltisch Dansje met ons het podium, dit jaar is het de beurt aan Amadan. Deze half-Ierse en half-Nederlandse band is een unieke combinatie van bekende oud gedienden en de nieuwe jonge generatie musici van de Ierse folkwereld. Kaarten zijn te koop via http://www.openluchttheaterlochem.nl/ en binnenkort bij VVV Lochem. Wij hebben er alvast heel veel zin in!

Top

 

 

05-2016, website geüpdated

Nieuwe fotogallerij toegevoegd aan de website!

Top

 

 

02-2016, nieuwe violist!

Na jaren meespelen in optredens en sessies en dikke lol in binnen- en buitenland heeft onze eigen Nynke "Xena" Smid ons verteld dat ze helaas-helaas wegens tijdgebrek voorlopig moet stoppen met haar 'strijkwerk' voor The Dogs...We gaan haar missen...

We zijn dolblij met Ietsje Meems als ons "nieuwe" bandlid! We hebben haar op de sessies leren kennen als een heel prettig mens met een vrolijk en strak vioolgeluid en vanaf nu gaat ze ook met ons onderweg...we boffen...

Top

 

 

01-2016, Terug- en vooruitblik!

Met twee benen in 2016 is het tijd om niet alleen even terug te kijken op 2015, maar ook om vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. De (na)zomer bestond uit een heerlijke reeks van kleine tot grote optredens door heel Nederland, waar we erg van genoten hebben. Onze dank aan alle fotografen voor de prachtige collectie foto’s en aan de recessenten voor de krantenartikelen. Na een rustig maandje november verbleef de band in december in België. Met Daithi Rua was het aangenaam vertoeven in Irish Pub St James's Gate in Aalst. De dag erna werden we verwacht op de beloningsdag voor mantelzorgers. Een grote zaal werd prachtig aangekleed in Ierse sferen, waarbij ook Guinness niet mocht ontbreken. Alles was tot in de puntjes verzorgd en het was een genot om hier een feestje te bouwen. We hebben diep respect voor alle honderden mantelzorgers die aanwezig waren en wensen hun veel sterkte toe bij hun werkzaamheden: het was een eer om voor jullie te mogen spelen!

 

Op naar 2016. De agenda van de Dogs wordt langzaam gevuld en diverse optredens zijn het vermelden waard. Speciale aandacht verdient het ‘Shelter in the Shade’ festival op 6 februari (mede georganiseerd door onze Lucas), waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. Niet alleen de Dogs, maar ook andere top-acts komen spelen. Daarnaast zijn er veel leuke dingen te doen. Zoekt u nog iets leuks voor Valentijsdag, dan is er het buffet in Dokkumerzijlen op 14 februari. En natuurlijk zijn we ook rondom St. Patricksday op verschillende locaties te vinden. Bijvoorbeeld in Leek, waar we vorig jaar op de succesvolle Irish night stonden. We doen dat dit jaar op 12 maart samen met andere bandjes nog eens dunnetjes over! Eén van de hoogtepunten deze zomer is tot slot het grote Zomerfolk Festival van Rapalje op 4 en 5 juni in Groningen. Meer nieuws daarover volgt… Tot dan? 

Top

 

 

10-2015, Doggy Few Trio op Fields of Folk

Het Doggy Few Trio mocht zaterdag op een mooie nazomerdag afreizen naar Kampen, naar Fields of Folk! We waren aangenaam verrast door de prachtige locatie van dit festival: een grote houten 'blokhut' met een gezellige pubstage, middenin een prachtig natuurgebied, en grenzend aan een kleine haven. Wij hebben ons goed vermaakt, heerlijk gespeeld (ook met de jerrycans ;) ) en 's avonds nog volop genoten van de vele acts in de grotere concertzaal. Onze dank aan de organisatie, de vakkundige geluidstechnici en natuurlijk iedereen die gezellig kwam luisteren! En onze felicitaties aan onze collega's van Scrum, die alweer hun 10-jarig bestaan mochten vieren! 

Top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-2015, Doggy Few op Fields of Folk

Het volledige programma van het jaarlijkse Fields of Folk festival in Kampen is bekend: Lefthand Luke & the Doguettes  spelen op zaterdag van 16-17 uur op het kleine podium in de kroeg!

Just confirmed: Lefthand Luke & the Doguettes  will be playing at the Fields of Folk Festival at the 2nd of October.

Top

 

 

09-2015, nieuwe foto's en video's online!

Na een drukke zomer vol geweldige optredens is bij ons een groot aantal nieuwe foto's en video's van onze optredens binnengerold. Wij willen hier van de gelegenheid gebruik maken om alle fotografen hartelijk te bedanken voor hun prachtige zomerkiekjes, die u nu in de foto sectie kunt vinden! Daarnaast heeft Erik de video van ons winteroptreden in Dublin gemonteerd. De video geeft een leuk kijkje achter de schermen tijdens de opname van onze CD in november 2014. Daarnaast vind u ook de video's van onze CD presentatie in mei in het video archief!

Top

 

 

09-2015, Calaid-actie

De actie voor Calaid was een groot succes! Met behulp van het Benefietfestival op 6 september is een overweldigend aantal spullen ingezameld. Bedankt! 

  

 

 

 

03-2015, Nieuwe CD!

In 2014 reisde de band af naar Dublin om daar in Mother Reillys een live CD op te nemen. Nu te bestellen via "New album"!  

In 2014 the band travelled to Dublin to record a new Album in Mother Reillys. Our CD is now for sale on our "New album" page!

Top